Parrelationer  Råd till män och kvinnor.                 Karl-Johan Oljelund Eriksson

Handfasta råd.

 Karl-Johan Oljelund Eriksson

 

Boken ”Parrelationer – Råd till män och kvinnor” är en handbok för alla som vill lära sig mer om samspelet mellan män och kvinnor.
På ett enkelt och direkt sätt beskrivs ett parförhållandens många utmaningar samtidigt som läsaren får konkreta råd att använda i vardagen.

Karl-Johan Oljelund Eriksson (f. 1943) har i sitt yrke som präst kunnat stödja och uppmuntra par i kris. Med den nyutkomna boken önskar
han kunna stödja ännu fler.
      

Recension i Borgåbladet vid utgivningen: Klicka här>>             

Parrelationer är resultatet av bokens författare Karl-Johan Oljelund Erikssons långa och innerliga intresse av sociala relationer i allmänhet och då för parrelationer mellan män och kvinnor i synnerhet. Boken är avsedd för alla som lever i ett parförhållande och vill lära sig mera om hur relationen mellan man och kvinna kan utvecklas. Boken är lättläst och underhållande men samtidigt beskrivande om alla de utmaningar som ett parförhållande står inför för att lyckas. I boken får läsaren konkreta råd om hur man kan lösa kriser i ett parförhållande. Boken är framförallt en handbok för alla som vill lära sig mer om samspelet mellan män och kvinnor. På ett enkelt och direkt sätt beskriver författaren ett parförhållandes många utmaningar samtidigt som läsaren får konkreta råd att använda i vardagen!
Boken är en ypperlig gåva till vigslar, förlovningar, födelsedagar med flera tillfällen!

 

Karl-Johan Oljelund Eriksson har under hela sitt liv varit en utåtriktad social person med ett utpräglat intresse för den mänskliga psykologin. Därför är det, egentligen inte en överraskning, att han efter att ha lämnat sitt förvärv som affärsman mm, att han då inriktade sig på bl a psykologi och teologistudier. På detta plan kunde han förena själavården med psykologi. Efter slutförda studier blev han präst i Sverige där han hann med många olika uppgifter fram till sin pensionering 2009. Det centrala i hans arbete och som han alltid prioriterat som präst, är kontakten med människan, för att alltid stöda dem som varit i behov av hjälp. Hans samtal med människan har utvecklat hans förmåga att stöda människan, samtidigt som han kunnat fördjupa människosynen i ett psykologiskt perspektiv. Hans passionerade intresse för parrelationer är av ett gammalt datum. Redan i unga år kom det att framgå, just att denna gren inom psykologin tilltalade honom. Hans människointresse fördjupades också av de människokoalitioner han kunde uppleva i livet som affärsman och företagare. Under sin uppväxt och vuxen tid, omgavs han även av mentalpatienter som bodde i hans hem, när Finlands största mentalsjukhus i Nickby, där Karl-Johan växt upp och verkat största delen av sitt liv, placerade ut patienter till den öppna vården hemma hos familjer i bygden.

Människan har alltså för Karl-Johan inte bara varit en hobby, utan även ett arbete i förvärvslivet. Karl-Johan har emellertid också utöver sina barn och barnbarn, ett intresse för släktforskning. Han har förenat sin släkt, flera led bakåt, och håller under sin knappa fritid livliga kontakter med sina släktingar, även utöver landets gränser.

En del av de iakttagelser och råd som Karl-Johan under åren samlat på sig finns nu samlade i denna bok i hopp om att Karl-Johans stora livserfarenhet, hans enkla visa råd och hans kloka stöd kan nå ännu många fler!

Parrelationer är på 200 sidor, trådbunden i hårdband och kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget.
ISBN
978 952 92 786 02  Pris 348 kronor inkl porto och moms.

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  
Klicka här>>