Panama Pride                         Josef Magnusson                         Sveriges äldsta deckardebutant!

Thriller,

 

Lastfartyget Panama Pride transporterar en gigantisk pappersmaskin från det nedlagda bruket Marmsjö till en anläggning vid Los Angeles.

 

Affären förmedlas av Yngve Nilbein, ägare och chef för agenturföretaget Sinoswede i Stockholm. Efter hand uppstår misstankar om att transporten ingår i en kontroversiell internationell operation.

 

Nilbein träffar sin gamle vän polisen Erik Lennef och äter en sen middag med denne. De kommer i samtal om Neilbeins bekymmer med ett obevakat lager och gör tillsammans ett besök i lokalerna. Där inträffar en lika chockartad som oplanerad händelse. En grundlig polisutredning förblir resultatlös.

 

Efter fler år träffar Erik Lennef av en slump Elly Tonner, som visar sig ha varit gift med den hos Sinoswede tidigare anställde John Tonner. Den gamla tragiska händelsen på Sinosweds lager aktualiseras. I takt med att gåtfullheten tätnar knyts alla trådar ihop till Panama Pride.

 

Som miljö för intrigen har Josef Magnusson bland annat använt vardagslivet i arbetsmarknad och företagsamhet, det vill säga det område han har lång erfarenhet av. Kontakt med författaren, bosatt i Stockholm kan fås genom förlaget.

 

Panama Pride är på 212 sidor, limbunden kan fås i bokhandeln, genom (Seelig) eller direkt från förlaget.
ISBN 978-91-85385-54-6   
Cirkapris 150 kronor inkl porto och moms.  

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  
Klicka här>>