Liftis Liftualia Rosennos                                 Helene von Post                                         Berättelse för alla åldrar om en katt och andra slottskatter.

Kattbok!


 

Den lilla kattungen Liftis Liftualia Rosennos liftade till det sörländska slottet Rockelstad med lantbrevbäraren, växte till sig och charmerade alla, såväl  familjen von Post som vänner och konferensgäster. Liftis dramatiska nio kattliv bara pockade på att få berättas. Därför skrev slottsfrun Helen von Post 'En berättelse om Liftis Liftualia Rosennos och andra slottskatter'.

Kattkompisarna är bland andra gentlekatten Missemoje, Aramiss den store och inkräktaren Lakris. Samtliga så unika personligheter som bara katter kan vara. Dessutom medverkar både hundar och människor i den lilla boken, även om fokus ligger på 'kattastrofer' av olika slag. Kattägare och kattvänner i såväl slott som koja kommer at le och känna igen sig i historierna.

Boken är ömsint illustrerad av 'lillmatte', Madeleine von Post. Illustrationerna ger även en fin känsla för många vackra arkitektoniska detaljer på det kulturhistoriska så anrika Rockelstad. Den ger dessutom, fastän boken egentligen handlar om katter, på ett lättsamt sätt intressanta inblickar i sörmländskt slottsliv, för såväl människor som husdjur, under det sena 1900-talet.

Boken omfattar 52 sidor, är illustrerad.                                                                           Läs mer om Rockelstad på: www.rockelstad.se

ISBN 978 91 85385 34 8             Cirkapris 150 kronor inkl porto och moms.   

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  
Klicka här>>