Katten Kroken bland sippor och sorkar                      Lise Devrient                                                                                                                     

Axplock valkommen.htm

    Stort format.

I Katten Kroken bland sippor och sorkar presenterar Kroken sig själv och sina fyra syskon. Han berättar om deras liv och leverne, om katternas vardag i det stora huset ute på landet. Men lugnet på ytan bedrar, det händer mer därunder än man kan ana!

Katter har följt Lise genom hela livet, ända sen barnsben. Hennes siames- och orientalkatter med sina starka, utpräglade personligheter har ofta lockat henne till både ord och bilder. De har flitigt figurerat i akvarellmålningar och träsnitt, och nu har dessa katter alltså fått ett ’språkrör’ i Katten Kroken som är sprickfärdig av berättelser. Lise hinner knappt skriva ner allt som den token viskar i hennes öra!

Lämplig åldersgrupp för Katten Kroken är från fem år och uppåt. Kanske den också kan vara till glädje för barnsliga, kattälskande vuxna?

Lise Devrient, är född och uppvuxen på en gård i Västergötland (med massor av katter förstås!) utbildad på Konstfackskolan och har varit verksam konstnär och bildlärare under många år.

Katten Kroken är på 34 limbundna sidor och är rikt illustrerad med akvareller av författaren.

ISBN 978 91 85353 38 6 och finns i bokhandeln eller kan fås direkt från förlaget.  Priset är 120 kronor inkl porto och moms.

****klicka här

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60. Fax: 0152 151 40. 
E-post:  
Klicka här>>