Familjealbum - Familjehistoria i diktform                      Håkan Boström      Illustrationer av Knut H Larsen 

Familjehistoria.

                           

Med sin nya bok Familjealbum återskapar författaren Håkan Boström i ord den magi som så ofta finns i gamla svart-vita släktfoton. Han skriver, likt i sin Ingrids bok (även den utgiven på Axplock) om sin egen bakgrund. Men det blir aldrig privat eller introvert. Boström väjer inte för att berätta om menlösa eller törstiga själar.
Statare, torpare, indelta soldater, ungkarlar, ungmöer, änkor, präster och skickliga hantverkare samt en kuplettsångare passerar revy. Sociala förhållanden beskrivs kort och intresseväckande.
Sammantaget utgör de många korta texterna en bred och samtidigt underfundig fresk över vår tids framväxt, speglad i släktminnen. Det är alltid allmängiltigt, aldrig någonsin likgiltigt.
Allt baseras på muntliga berättelser, foton, brev, bouppteckningar och andra skriftliga källor. Familjealbum av Håkan Boström utgår från familjehistorik och har blivit till en sorts poesi där århundradens liv i Mälardalen får en nydanande beskrivning.
Format, innehåll och utformning gör den lämplig också som inspiration till släktforskning, på egen hand eller i studiecirkel.

Håkan Boströms nya bok Familjealbum är illustrerad av Knut H. Larsen.

72 sidor   Inbunden  ISBN. 978 91 85385 22 5   Cirkapris 210 kronor inkl porto och moms.

Bokförlaget Axplock, Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs. Tel: 0152 150 60.
E-post:  Klicka här>>