Du får detta brev till adressen [email]
och vi hoppas du vill läsa våra pressreleaser.
Har du problem att läsa texten? Klicka här: >>>>.

Pressrelease

december 2009En ny roman från Bokförlaget Axplock.


Pojken i gruvan

Ny bok om försvinnandet i Skottvång.

 


Per Hellgrens senaste bok är berättelsen om barndomskamraten Andreas Zombory som försvann i ett gruvhål i Skottvång i augusti 1995.
Ett lokalhistoriskt mysterium som påverkat hela det lilla brukssamhället Åkers Styckebruk.
Andreas kropp har aldrig återfunnits.
Berättelsen tar avstamp i detta faktum och broderar sedan ut historien genom ett lapptäcke av både fakta och fiktion.

 

Bilden av ett skeende och ett sammanhang växer långsamt fram genom att författaren sammanställer pusselbitar från olika tidsperioder.
Samtidigt blottläggs ett stort svart hålrum av saknad efter Andreas Zombory. En pojke som mest sågs som ett bråkigt original medan han levde, men som i själva verket var ett stort barn utan någon förankring i vuxenlivet. Ensam? Ignorerad? Mobbad? Alkoholiserad? Kärlekstörstande? Kontaktsökande? Olycklig?

 

Pojken i gruvan är delvis skriven i realtid under våren och sommaren 2008 allteftersom berättelsen utvecklar sig. Parallellt med detta utspelar sig historien på flera tidsplan, bland annat en barndomsskildring som tar avstamp i 1980-talet för att kulminera 1995 då Andreas Zombory försvinner.


Per Hellgren

Per Hellgren (f. 1974) är född och uppvuxen i Åkers Styckebruk där Pojken i gruvan utspelar sig. För tillfället studerar han journalistik och idéhistoria på Södertörns högskola och har tidigare blivit uppmärksammad för reportageboken Stridsbok från Thomasbadet (Federativs förlag 2007), om en facklig konflikt i offentlig sektor. Han har också skrivit poesi som blivit omtalad i medierna tidigare. I dag är han bosatt på Helgarö som ligger mellan Strängnäs och Eskilstuna. Förlaget förmedlar kontakt med Per.


Pojken i gruvan är på 174 sidor, inbunden och kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget.  ISBN 978-91-85385-74-4