Du får detta brev till adressen [email]
och vi hoppas du vill läsa våra pressreleaser.
Har du problem att läsa texten? Klicka här: >>>>.

Pressrelease

 

januari 2010En ny roman från Bokförlaget Axplock.

Medan stormen drog fram

 

Marie Morins andra roman är en förtätad berättelse om två människor som av en slump, måste tillbringa en helg tillsammans i en liten stuga medan stormen Per härjar.

Annika och Erik förs samman under en kall och blåsig helg i januari. Åldersskillnaden är stor och till en början är de övertygade om att de inte har någonting gemensamt och vill mest av allt att stormen ska bedarra så att de kan fortsätta med sina respektive liv.

Men medan vinden tjuter, gnisslar och dånar sig fram över den lilla stugan så närmar sig Annika och Erik varandra. Så sakteliga märker de att de har något att lära av varandra och om sig själva.

 

Marie Morin debuterade 2008 med romanen Maskrosminnen. En skönlitterär bok som mycket löst bygger på författarens egen uppväxt. Morins författarskap beskrevs i Vestmanlands läns tidning som ”lovvärt” och ”psykologisk trovärdig”. Sörmlandsbygden ansåg att Morins språk är ”lättläst” och menade att sidorna ”bara rinner förbi”.
 

Båda romanerna ges ut på Bokförlaget Axplock.
 

Välkommen på releaseparty på:

Lördagen den 30 januari kl 14-17, Academedia, Stora Gatan 48 i Västerås

 

Marie Morin

Marie Morin föddes i Karlstad 1960. Där gick hon i Fredricelundsskolan fram till högstadiet då hon först flyttade till Flen och så småningom till Västerås, där hon bor nu.

Hon gick ut Carlforska gymnasiet, samhällsvetenskaplig linje 1979. Hon har utbildat sig till fritidspedagog, grundskollärare och journalist.

Hon började skriva tidigt och har deltagit i sommarkurser på bland annat Kyrkeruds folkhögskola och Birka folkhögskola. Men det var under tiden på skrivarakademins författarskola i Stockholm som hon lärde sig att arbeta med ett manus tills det en dag var färdigt för tryckeriet.

Vid sidan av skrivandet tycker hon om att laga mat, läsa böcker och träna på Friskis och Svettis.


Medan stormen drog fram är på 148 sidor, limbunden och kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget.  ISBN 978-91-85385-73-7