+

 
 

Pressmeddelande från Bokförlaget Axplock
Sonja Herlin i urval.                                                  Oktober2014

 
 


 

Sonja Herlin i urval.

 


Sonja fyllde 97 i år. Gratulerar.
Det har blivit många titlar
under åren, här ett litet urval.

Först dock Sonjas senaste 2014:


 


 

Mörkret är sig likt är resultatet av ett liv och en bunt upphittade brev från längesedan. Om en funnen olycklig kärlekshistoria. En finstämd berättelse om hur livet kan te sig. Sonja Herlin fyllde nyss 97 år och nu under 2014 kom denna lilla fina bok ut med text på omslaget:

Ett trauma - en livstragedi eller en räddning.
Läs och njut av ett fint språk och en varm berättelse.

Mörkret är sig likt är på 46 sidor i trevligt format och kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget.
ISBN 978-91-637-5796-9

Tingen tar till orda. Stig in i mitt hem.
"Ödet ser man ibland som något förutbestämt, uppgjort av en främmande makt. Men när man handlar självständigt, då sägs det att man ödet i egna händer". Så inleder Sonja sin lilla bok om sitt nya hem i vilket hon valt ut att ta med sig det som fortfarande är som gamla vänner. Hennes flytt till de två rummen med kök och badrum på 48 kvm tvingade ett urval. "Det finns ting som följt mig sedan tidiga dagar och sådant om undan för undan funnit plats hos mig. Alla bildar en enhet som ramar in mitt liv på gamla dar. Stig in i mitt hem! Låt tingen tala. Jag har givit dem mitt öra och jag ger dem min röst." Sonja fyllde 97 år nu 2014 och hennes nästa bok är just nyutgiven.

Tingen tar till orda är på 46 illustrerade sidor i danskt band och kan köpas hos alla bokhandlare eller direkt från förlaget.
ISBN 978-91-633-4227-1

Trendbrott - Med fem båtkonstruktörer genom 100 år presenterar konstruktörer som med skicklighet och nytänkande skapat nya båttyper.
Båtar som förenat goda egenskaper goda egenskaper med bekvämlighet. Dessa fem konstruktörer står samtidigt för olika trendbrott inom
båtbyggandet - vilka alla inneburit att utvecklingen gått framåt. Genom dessa konstruktörers tankemöda har båtsällskapen inspirerats till
spännande tävlingar och alla vi båtälskare till sköna färder på hav och insjöar.

En båtkonstruktion är en sammanfattning av vetenskap, praktisk realitet, konstnärligt formfulländning och intuition, vilket vi tar del av i denna
bok. Det är verkligen fascinerande att här följa utvecklingen under de 100 år som fritidsbåtarna funnits. Författarna har en lång initierad
erfarenhet av ämnet och har även samlat unikt bildmaterial.

Denna bok är nummer två i Museiföreningen Sveriges Fritidsbåtars dokumentationsserie. Den första boken Alla våra skärgårdskryssare har redan blivit en uppskattad dyrgrip.

Trendbrott är på 104 rikt illustrerade sidor och inbunden.
ISBN 978 91 97090 23 0

Sonjas bästa. Från små färder i liten båt - och Gotska sandön.
Elva små finstämda berättelser från Stockholms skärgård när den är som vackrast.

'Även en liten färd är en färd där mycket kan hända.'

Sonjas bästa är på 70 illustrerade sidor inbunden.
ISBN 97 89 197090 27 8

Tingen tar till orda. Bruket, Aludden, Ornö.
"Den hemlighetsfulla ön" var Ebba Stenbocks epitet på sitt Ornö, södra skärgårdens största ö, som bevarat mycket av sin orördhet genom att vara fideikommiss till helt nyligen.
Denna krönika sträcker sig 140 år tillbaka i tiden och författaren,
Sonja Herlin, sin familjs äldsta medlem, berättar för en besökare från en plats på ön, Bruket, om sin familj - med händelser och öden som kommer i dagen genom alla de föremål och ting både ute och inne, som framkallar hågkomster och minnen, minnen som också berör öns bofasta genom decennierna, en svunnen tid. Hon har aldrig mött någon i den äldre generationen, varken mor- eller farföräldrar. Denna brist har ersatts med ett umgänge i fantasin och med ett tillvaratagande av teckningar och små utsagor. En lång tidsrymd från Ornö får liv och färg.

Tingen tar till orda II är på 72 rikt illustrerade sidor, trådbunden i danskt band.
ISBN 978-91-85385-85-0

Sonja har skrivit mycket genom åren. Över 20 böcker har det blivit. Alla med ett lättläst fint språk med intressant och lärorikt innehåll.

Alla titlar finns överallt där böcker säljs.
Beställ även här>>
Eller via e-post eller telefon.  Se nedan.

   Bokförlaget Axplock
Hospitalsgatan 5B, 645 30 Strängnäs
Tel: 0152 15060
E-post: 
post@axplock.se      Hemsida:   www.axplock.se
Sedan 1982